Novi Sad
25.11.2013.
18:10
Preduzeće "Novi Sad gas" koje snabdeva skoro 60 hiljada potrošača prvi put je blokirano od svog dobavljača, "Srbijagasa" zbog duga od skoro milijardu dinara.
  • Bankar

    28.11.2013 08:37
    DUG..................
    Dužnici su 80% fizička lica? Veoma lako rešiv problem. Skinuti im merače, blombirati dovod gasa, pa kada podmire dug ugraditi im merače sa karticom ili ključem koji poseduje Engleska. Tada koliko imaju novaca odu u GAS, kupe, gurnu u merač i grej se. ako im za vikend istekne vrednost uplate dati im kredit za 2 dana koji se odmah po uplati odbije i rešeno. Ukoliko su u pitanju pravna lica, nakon 2 meseca isključiti, ne razmišljati da ce određeni broj ljudi ostati bez posla, ne moramo mi koji plaćamo redovno da pravnom licu plaćamo radnike i ostvarujemo veći profit.
  • Periva

    26.11.2013 12:30
    Novi Sad gas.
    Ako se radi o firmi cije je sediste kod Mlekare - Teodora Mandica onda i nije cudo sto su u tolikim dugovima. Zanimljivo je i to sto i pored tako loseg gasa koji nam isporucuju i filuju ga svime i svacim ,da su u finansijskim problemima. Pogledajte samo koja primanja imaju, i kako se razbacuju parama. Iz price sa zaposlenima cuo sam da u gas-mrezu upumpavaju vazduh pomocu kompresora da bi povecali pritisak .Sav taj vazduh mi placamo kao gas po ceni od nekih 47 dinara za kubni metar i onda im ni to nije malo nego imaju korektivni faktor zbog gubitaka na mrezi. To bi bilo isto kao kad bi naftasima placali gubitke nastale prilikom transporta jer im je suplja cisterna.
  • ns time

    26.11.2013 10:26
    O dubini krize niko ne govori.Prvo:traje od 2005. u Srbiji.Sad je 2013.
    Mediji( narocito televizije na celu sa gradskom novosadskom, a sve ostale ih uspesno slede) se prave blesavi i na tv ekranima tece med i mleko.Tetose nas ko stigne: Arapi,Kinezi,Rusi jedna cekaju da nam daju kredite kako bismo popunili budzet za sledecu godinu.Mora da su krivi ovi iz DS.Sad odjednom prica o dugovanju za grejanje.Ma nije moguce.Sto posto su krivi ovi iz DS.Narod nema para,penzioneri se okitili oko bankomata.Mlati praznu slamu, vreme prolazi,mandat tece.
  • 26.11.2013 07:59
    pitanje
    Ne znam da li to ima veze sa temom, ali imam pitanje, vezano je za očitavanje gasa u domaćinstvima. Kako se oni biraju? Ima li tu rade rođačke, zavičajne, stranačke ... veze? U Veterniku i Futogu gas očitava žena koja je vlasnik STR "Beosa štep" u NS. Da li to ima neke veze sa gasom?
  • 26.11.2013 07:14
    Šajkaš
    A tih 80% što duguju treba za par godina da se upeca na čuvenu cevku u Šajkašu jer će onda gas da bude za dž.Tako bar kažu.
  • Mirko

    26.11.2013 06:54
    Kako to
    pa kod nas je naj-jeftiniji gas, braca rusi to nama po povlastenoj ceni daju? Ne znam kako, ali mislim da su demokrate krive, ovi novi nisu nipošto...
  • Lalla

    25.11.2013 19:54
    mesto isporuke....
    120 dinara puta 60 000 potrosaca je
    7 200 000 dinara inkasira DP NS Gas svakog meseca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,
    inkasira da ne proda ni kubik gasa!!!!!!!!!..
    Mislim da je dovoljno debeo razlog da policija i Sud rade po sluzbenoj duznosti!!!!!!!!!!!!!!
    A ko zna sta bi sve isplivalo,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • Lalo

    25.11.2013 19:34
    Hmmm
    Košta puno ovaj Proleter....
  • Kafanski posmatrač

    25.11.2013 19:09
    Hik!
    Opet dužnik Gradsko zelenilo? Ima l’ da nekome nisu dužni? I to su krivi samo oni prethodni? Nikako ne ovi sadašnji… Neeeeeeeeeee…
    A onolika brda isečenih stabala sa novosadskih ulica! Šta rade sa njima. Dele međ sobom? Prodaju? Ili prvo dele, a onda prodaju?
    Pa što nesposobnjakovići ne pređu na čvrsto gorivo? Il’ je i tu problem: Šta je to čvrsto gorivo? Direktor i predsednik Nadzornog, navukli se na tečno gorivo…
  • Lusi NS

    25.11.2013 19:02
    Da li to rođačka, kumovska, zavičajna, istostranačka domaćinstva duguju, nama običnim smrtnicima u slučaju neplaćanja dva računa, stavljaju plombu.
  • Jogi Letač

    25.11.2013 18:40
    "To je veoma osetljiva situacija i to su uglavnom ustanove od društvenog značaja, kao što je Radosno detinjstvo, Poslovni prostor, Gradsko zelenilo i Okružni zatvor". Tako je to kada se za direktore "ustanova od društvenog značaja" biraju partijski poslušnici sa kvalifikacijama kao što si istoričari, geografi i razni drugi "odgovarajući" profili. Umesto da plaćaju račune, primaju se radnici na izmišljena radna mesta, plaćaju se obeštećenja zbog hirova i nezakonitih postupaka ovakvih direktora. Pri tome ne brinu zbog ovih računa, jer su tu opet neki njihovi direktori. Oni će posle lepo da dignu cenu, kako bi ove dugove pokrili oni koji redovno plaćaju račune.
    E da, sad ovo sa ovim Južnim tokom će sve da popravi. Ma ima da bude gasa koliko hoćeš, i to džabaka ...
  • imam resenje

    25.11.2013 18:32
    Uvesti dodatnu stavku na racunu Informatike, za pocetak 1din/m3 (da, kubnom, jer ipak je gas u pitanju) pa videti da li je to dovoljno. Ako ne bude, povecati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna